Snabba växlingar

Allmänt / Permalink / 0
Att vädret kan skifta snabbt i fjällen visste vi redan och nu fick vi känna på det. Igår sportlovspropaganda med en utsökt vinterdag i solen. Idag snöstorm och bara de tappraste trotsade vädret. Till dessa hör naturligtvis vi. Det blev en heldag i backen och skidåkningen var utmärkt. Särskilt framåt eftermiddagen när det samlats ett par decimeter kall och fin pudersnö i pisterna. Tyvärr var toppliften stängd pga vinden, men de röda backarna längst bort i systemet var jättefina. Line har inte heller åkt utför på ett par år, men någon ringrost syntes inte till. Hon susade snabbt ner i tjusiga långa storslalomsvängar och jag fick ligga i för att hänga med. 
Matilda fick som vanligt en kompis, Matteus 11 år, och hon åkte hela eftermiddagen tillsammans med honom. 
Efter dagen i backen fick jag och Line för oss att köra ett längdåkningspass. Ett skatepass fick det bli, spåren var nämligen gömda i ett tjockt lager med nysnö. Det blev ett riktigt fakirpass i den tjocka nysnön. Man fick inget gratis och ibland stöp man framlänges när skidspetsarna fastnade i en extra stor snödriva. Roligare träningspass har jag varit med om och vi var rejält slitna trots att vi bara åkte åtta kilometer. Det är de här passen som gör skillnad, som sållar agnarna från vetet. Det är guldstjärna för ett genomfört träningspass när varje cell i kroppen försöker övertyga om att det allt vore skönt att stanna inne i stugvärmen och hälla upp en öl. 
Nu avslutar vi kvällen med ytterligare en deltävling av Melodifestivalen. Jag låtsaskollar för Matildas skull, men smygskriver det här inlägget på bloggen under tiden.
Samma motiv som igår, men utsikten långt ifrån densamma. 
Till top