Två coolingar på utflykt

Allmänt / Permalink / 0

Klarblå himmel och strålande solsken. Äntligen är värmen här! Och i Bangalore regnar det efter flera veckor av outhärdlig hetta. Vädergudarna både här och i Indien är plötsligt på bättre humör efter veckor av tjurskallighet.
Jag och Matilda tog på våra coola solbrillor och åkte till Ulricehamn och sprang en orienteringstävling. Det var ett tag sedan vi tävlade i de trakterna. Alltför länge visade det sig, för jag hade glömt hur dålig terräng det kan vara där. Stenigt och knöligt, dessutom med en hel del täta områden att forcera. Orienteringstekniskt är det inte heller särskilt spännande med detaljfattiga och diffusa områden. Men nu ska jag sluta gnälla för det finns ändå en hel del positivt att berätta. Om vädret så klart samt att få komma ut i världens vackraste sportarena (skogen) på vår lediga dag och sist men inte minst; Matilda fortsätter att övertyga och imponerade med ännu en andraplats. Jag lyckades dessutom snubbla till mig en seger. Inte sällan räcker det långt att göra prestationer med få orienteringstekniska misstag. Orientering handlar om att förenkla och att ta sig den tid man behöver för att hinna med på kartan. Något de flesta av oss blir allt bättre på ju äldre vi blir. Kanske hänger det även ihop med att vi inte orkar springa så fort längre.
Det är verkligen kul att det lossnat för Matilda. Hon tappade en tävlingssäsong när vi var i Indien, men på slutet har hon tagit ett kliv framåt i sin utveckling och vi gläds med hennes framgångar. Gissningsvis gör de ultimata tävlingsnördarna Björn och Line det också. De har varit smått oroliga över att inte Matilda brytt sig så jättemycket om hur det gått på tävlingarna. Varit på gränsen att söka läkarhjälp för åkomman brist på tävlingsinstinkt. Kanske behövs det inte längre då hon verkar ha botat sig själv.

På tävlingen träffade jag dessutom några av Sveriges mest hängivna Leksandssupportrar. Det är tre bröder från IK Ymer i Borås som lever för Leksands IF. De är alltid klädda i någon typ av LIF-kläder.
T-shirts, kepsar, jackor och till och med kalsonger (det sistnämnda enligt egen uppgift). Varje sensommar åker de till Tegera Arena i Leksand och tittar på lagets första isträning för säsongen. De åker även land och rike runt och ser så många matcher med Leksands IF som möjligt. Härliga gubbar som har vett att prioritera vad som är viktigt här i livet.

Efter tävlingen åkte jag och Matilda till Gällstad och Lager 157. Gissa på vems initiativ? Matilda skulle köpa en klänning till skolavslutningen, men tyvärr hittade hon ingen.  I vanlig ordning lyckades hon ändå gå därifrån med en stor påse fylld med kläder till henne. Hon är en fenomenal shoppare och lyckas alltid dribbla bort sin far. Bortskämd? Inte då. Jag sa faktiskt nej till minst två grejer som hon ville köpa. Eller var det bara en kanske?

 

En sann LIF-supporter.

 

 
 
 
 

 

Till top