Nyskuren

Allmänt / Permalink / 0

Inger åkte till IFK-kliniken i Göteborg för att lägga sig under kniven och äntligen få rättat till sitt knä. Av de två föreslagna åtgärderna hade hon bestämt sig för att fixa till den dåliga menisken. Att joxa med brosket verkade mer komplicerat med lång rehabilitering och hon tvekade.  
Jag körde ner framåt eftermiddagen för att ta henne hem och kom dit precis efter att hon vaknat upp ur sin narkos. På väggen hängde olika lagtröjor signerade av spelare som renoverats på den renomméfyllda kliniken. IFK Göteborg naturligtvis, Elfsborg, GAIS, Falkenberg, men det första som ögonen fastnade på var en riktigt ful bastard. En smaklös Brynäströja! Usch och fy. Det riktigt vände sig i magen på en trogen leksandssupporter.

När läkaren kom och berättade vad han gjort visade det sig att menisken, mot förmodan, verkade vara det enda hela i knäet. Det var plikor, broskskador både här och där samt artros. Inga glada nyheter för Inger och nu väntar en lång tid av läkning och rehabilitering. Till att börja med åtta veckors sjukskrivning, med enbart stegmarkering de första sex. Det är kryckor som gäller och hon får endast belasta benet till 10 %. Som att knalla runt med en skiva knäckebröd under foten och den får inte gå sönder. Om allt går som det ska kan hon högst troligt leva det aktiva liv hon gillar igen. Kanske inte springa lika ofta, men säkert både cykla och åka skidor.

Matilda har sportlov och det är en fin vecka med sol och några plusgrader. Tyvärr ingen snö på våra breddgrader och utomhusaktiviteterna lyser nog lite med sin frånvaro. Det blir mycket tid med kompisar och jag gissar att deras mobiler går varma. Mobiler är för dagens tolvåringar vad skridskor och bollar var för oss i samma ålder. Likt alla föräldrar ojar vi oss över dagens ungdomsintressen, precis som föräldrar har gjort i alla tider.
I Bangalore hör jag från vännerna att det är ovanligt varmt för årstiden. I helgen var det hela 36 grader och då gissar jag att det var huggsexa om de åtråvärda solstolarna runt poolen på klubben. Folk går dit tidigt och pinkar revir genom att lägga ut klubbens blåvita badlakan på stolarna, men sen verkar de gå någon annanstans. För de flesta av stolarna gapar tomma men är likväl ockuperade av alla handdukar som ligger och lapar sol. Människor som trängtar efter en plats cirkulerar som bilar på en överfull P-plats och väntar smått irriterade på att en plats ska bli ledig. Jag önskade alltid att någon skulle visa mod och bryta mönstret genom att helt enkelt lägga sig i någon av de tomma men handduksmarkerade stolarna. Bara för att se vad som skulle hända. Antagligen skulle det dyka upp någon skogstokig herre med pösmage som suttit och lapat öl i restaurangen eller kanske sugit på en cigg bakom någon buske. Nu fick jag aldrig bevittna något tumult eftersom alla var lika fega som jag och accepterade att handdukarna åtnjöt de bästa platserna runt poolen. 

 

Till top