Full fart mot helgen

Allmänt / Permalink / 1

Torsdag 28 maj och ännu en arbetsvecka lider mot sitt slut. Idag kom det några droppar regn och det märks direkt på temperaturen. Inte mer än 29 grader och nu när vi blivit riktigt integrerade indier så kändes det nästan svalkande.

Matilda hade fullt upp hela kvällen med att välja kläder inför fredagens ”Spirit day” på Stonehill. Det är en temadag för att uppmärksamma och diskutera idéer som höjer stämningen ytterligare på skolan. Stonehill är bra på att göra det där lilla extra och få eleverna att känna sig betydelsefulla. De har en förening med egna profilkläder som eleverna representerar så fort det är tävlingar eller sammankomster med andra skolor. Den heter Stonehill Tigers och eleverna är mäkta stolta över att vara en äkta tiger.

Ett av inslagen under ”Spirit day” är att ha kläderna bak-och-fram och den här dagen behöver man inte bära sina skoluniformer. Jag kände mig tveksam till hela idén då det verkade innebära att ha kläder som det inte märks om de är på rätta hållet eller bak-och-fram, i alla fall om man ska gå efter vad Matilda plockade fram för alternativ. Om det syntes att det var bak-och-fram så var det pinsamt och mina argument föll platt till marken eftersom jag var korkad och inte fattade något som helst som vanligt.

Till slut blev det en tröja där dragkedjan hamnade fram istället för bak, men för en som inte vet att dragkedjan ska vara bak så såg det ut som vilken tröja som helst. Jag konstaterar bara att envisa tjejer har vi gott om i vår familj.

Den här helgen har vi en del inbokade grejer. Fredag kväll ska jag till Marriott Hotel på avskedsfest för familjen Thulin, en av de svenska veteranfamiljerna i Palm Meadows. De har varit i Bangalore i cirka fyra år för Scanias räkning, men flyttar nu hem till Stockholm igen. En omställning som inte är alldeles enkel för de flesta som flyttar hem efter så lång tid. Förutom familjen Thulin så kommer vi att sakna perioderna då vi fått passa deras lilla hund Indie.
Det är en vuxenfest, hemma i Köping kallades såna fester för spritfester, så Matilda går hem till Frida och har tjejkväll istället.

På lördag har Matilda först danslektion på ”clubben” och därefter är det födelsedagskalas för Elsa som fyller elva år om ett par dagar. Då kan jag passa på att träna ett längre pass och även börja förbereda packningen inför resan till Sverige i slutet av nästa vecka. Det gäller att redan börja tänka på vad vi vill ta med hem till Sverige när Indienvistelsen är över och som kan undvaras redan nu. Och så ta med sig lite av dessa grejer varje gång vi åker till Sverige. För att få med sig allt vid den sista hemresan är en omöjlighet. Om vi inte hyr ett eget flygplan vill säga, men det har vi inte tänkt. Något i mitt bakhuvud säger att det nog kan vara ganska dyrt.

Nu är det äntligen definitivt och officiellt på det danska orienteringsförbundets hemsida att Björn ska springa junior-VM i Norge i början av juli. Det blir en häftig upplevelse för honom att göra landslagsdebut och att springa ett junior-VM blir ett minne för livet. Med facit på hand kanske han skulle ha tagit beslutet att representera Danmark redan för ett par år sedan. Då hade han sannolikt redan varit på flera juniorlandslagsaktiviteter. Det lustiga är att när han väl tog beslutet att representera Danmark lossnade det rejält, och han gjorde plötsligt resultat som högst troligt räckt för att bli uttagen även i den svenska truppen. Eller kanske just därför? Det kanske gjorde att han kunde springa mer avslappnat, utan tankar och press på att göra resultat för att kvalificera sig.

Nu får det bli ändrade semesterplaner för jag och Line vill gärna vara på plats och se när Björn springer. Det innebär några dagars tidigare hemresa till semestern, men i gengäld även några dagars tidigare nerresa till Bangalore igen. Jag ska kontakta min ovärderliga resesupport Catharina och reda ut det under fredagen.
För Inger är det tyvärr otänkbart att hänga med till Norge efter alla ledigheter och det får bli jobb hemma i Vänersborg istället. Semestern får hon spara så vi får med henne till Borås och O-ringens 5-dagars senare i sommar.

Vi avslutar med lite kuriosa.

 Björn, Jens Rönnols och Emil Granqvist på pallen vid Swedish League 2015, men det var inte första gången de stod på samma prispall.
 
Samma killar på prispallen fem år tidigare vid USM 2010.
 
#1 - - Emil G:

Vi är oss lika fem år senare!
Riktigt kul blogg. Ska försöka skriva lite mer på min också:)

Svar: Tack Emil. Ja visst är ni er lika. Kanske några fler skäggfjun, men annars ingen skillnad.
Peter Cederberg

Till top