भालू

Allmänt / Permalink / 2

Överskriften betyder Björn på hindi och idag ska han få stå i centrum. Han fick äntligen till det på en riktigt stor och betydelsefull tävling. Som han har kämpat, varit frustrerad, besviken och ibland uppgiven. Många fina resultat har det blivit, men den där riktiga pricken över i har saknats. Till igår. Vid Swedish League i dalsländska Fengersfors lyckades han bärga segern i H 20 E. Särskilt kul också att Erik Andersson tog andraplatsen, en av Björns allra bästa kompisar och så gott som dagligt träningssällskap vid skolan i Eksjö.
Segermarginalen var fyra sekunder, vilket kan tyckas lite. Men som den gamle OL-legendaren PeO Bengtsson slagfärdigt påpekade i ett grattismail så menar Magnus Uggla att man kan hinna med mycket på fyra sekunder.

Matilda och jag satt nervöst framför datorn många hundra mil ifrån tävlingsplatsen och följde tävlingen ”Live” på nätet. Samtidigt som vi hade kontakt via WhatsApp med Inger som lika nervös satt framför datorn hemma i Vänersborg.
Tekniken är verkligen fantastisk. Samtidigt som Björn nådde mållinjen och stämplade ut i en liten bortglömd bruksort i Dalslands djupa skogar, så ploppade resultatet upp på en skärm på andra sidan jordklotet.

Vi här nere i Indien säger ett stort välförtjänt grattis till Björn. Vi är naturligtvis alltid stolta och glada för våra barn, nästan alltid i alla fall. Om de vinner en orienteringstävling eller inte är inte det som betyder mest i livet, men en dag som igår kan vi föräldrar ändå inte låta bli att sträcka lite extra på oss. Särskilt när vi vet hur mycket det betyder för Björn själv. Jag önskar bara att jag hade varit på plats och sett det.

I Bangalore hade jag och Matilda en återhämtningens dag. Matilda var trött efter ”sleep over” partyt och jag var hängig efter min magsjukdom och en orange lördagskväll. Vi chillade mest hemma i huset och på kvällen åkte vi till den italienska restaurangen Toscanos och åt middag.
Efter att ha pratat med Line och Inger via Facetime stupade vi i säng strax före niotiden.  

Fengersfors är en av många små och en gång levande bruksorter i Dalsland, så långt ifrån de levande och myllrande samhällena på den indiska landsbygden som man kan komma. Det finns en vemodig och nostalgisk fascination för alla dessa bortglömda orter från en svunnen industriepok, med bruksmiljöer och stolta byggnader som ger en liten aning om hur det en gång var när det blomstrade och glansen ännu inte flagnat. Här kan den som delar denna fascination läsa mer: Fengersfors bruk

                     
                      Foto: Peter Andersson
 
#1 - - Jonas Hagström:

Roligt att läsa er blogg, och roligt att se Björn överst på pallen. Han såg ut att trivas däruppe, så det lär nog bli fler gånger.

Svar: Hej Jonas, tack för hälsningen. Vi kan ju hoppas att han fick smak på det. Konkurrensen är tuff och det var kul för honom att ha gjort det en gång i alla fall.
Ni är ju lite mer bortskämda med sånt, sommar som vinter. Mvh/Peter
Peter Cederberg

#2 - - Helena Cederberg:

Så roligt stort grattis till dig björn!

Svar: Jag har framfört gratulationen/Peter
Peter Cederberg

Till top